John Perkins şi explicaţiile unui dezgustător mecanism de aservire

Eu când dau peste o jucărie nu o mai las… Aşa şi cu lectura omului ăstuia. Numai 5% să fie adevărat şi e monstruos… Bine, bine… Nu suntem născuţi de ieri, de azi. Mai ştim şi noi câte ceva. Omul vorbeşte despre năzdrăvăniile specialistului. Cum de am ratat cartea până acum?

Ecuadorul este una dintre ţările tipice, aduse de AE (asasinii economici) în dependenţă economică şi politică totală. Pentru fiecare 100 de dolari de petrol brut extras din pădurea tropicală ecuadoriană, companiile primesc 75 de dolari. Din suma rămasă – 25 de dolari -, trei sferturi trebuie să meargă în contul datoriei externe. Mare parte din ceea ce rămâne acoperă cheltuielile militare şi guvernamentale – ceea ce înseamnă că rămân în jur de 2,5 dolari pentru sănătate, educaţie şi programe menite a-i ajuta pe săraci. Astfel, la fiecare sută de dolari luată pentru petrolul extras din Amazon, mai puţin de 3 dolari ajung la oamenii cu cea mai mare nevoie de bani (…)

Imi sună cumva în urechi Roşia Montana, Roşia Montana...Gold Corporation,
Gabriel Resources
Reclame

8 gânduri despre „John Perkins şi explicaţiile unui dezgustător mecanism de aservire

  • elaroseni

   Mulţumesc foarte mult. E frumos din partea voastră ceea ce aţi făcut: nominalizările din articolul vostru. E o dovadă a faptului că îndrăgiţi oamenii şi vreţi să arătaţi şi altora ceea ce voi apreciaţi. Egoismul vă lipseşte cu desăvârşire. )
   Imi cer scuze încă de pe acum dacă nu voi avea timp să particip la genul acesta de competiţie, dar timpul şi oboseala nu-mi prea permit „luxul” 🙂 de a sta foarte mult pe net.
   Ma bucur de puţinele clipe libere ca să scriu câte un poem, să citesc şi eu blogurile celor care mi-au mers la suflet şi să citesc câteva pagini dintr-o carte. Pe aici, prin Anglia, se munceşte nu glumă. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s