Publicat în literatura

Cel mai (ne)fericit dintre popoare

 – Ghici ghicitoarea mea –

Asta e! Românul nu vrea să fie fericit şi pace! I s-au oferit toate condiţiile, toate şansele, toate avantajele.

În favoarea acestui Popor de mahala, Puterea a făcut sacrificii enorme, a devenit nepopulară, a căutat să impună binele cu forţa, să inculpe pentru a motiva; ne-a permis, nouă ingraţilor, ciumpalacilor, boschetarilor, leneşilor, viermilor etc., peste 40 de zile de proteste, ne-a tras de urechi atunci când nu ne-am curăţat mizeria aia de zăpadă de 4 metri – un mizilic – din jurul casei, de pe acoperiş, din budă, din coteţul găinilor şi de pe acoperişurile blocurilor unde, ce să vezi, oricine se poate urca pentru că s-au oferit cursuri gratuite de alpinism utilitar oricărui cetăţean şi oricare asociaţie de locatari a fost dotată cu frânghii şi echipamente de protecţie. Ruşine să vă fie, beţivilor!

Apoi, nu această Putere, iubitoare până la a ne trata cu insulte, chibzuită şi bine intenţionată, i-a determinat pe cei nemulţumiţi să-şi caute fericirea pe alte meleaguri unde popoarele sunt nefericite şi supuse unor reguli stricte, unor sisteme eficiente, unde nesatisfăcuţii îşi vor putea pune în valoare competenţele şi de unde vor putea trimite celor rămaşi acasă dolarii şi euroii străinătăţii, că de, economia nu funcţionează cu infuzie de muşetel şi de coada şoricelului?

Şi cum pielea tuturor pârliţilor a devenit aproape transparentă după ce a fost belită prin toate mijloacele fiscalităţii – unii umblă chiar descărnaţi în totalitate -, cum de la Coana UE – care a băgat de seamă, în cele din urmă, că ceva e în neregulă cu probitatea extra-ordinarilor care, de fapt atestă cu sunt J.O. (javre ordinare) – vin semne de împotrivire vizavi de alocarea fondurilor, strategia de a scoate poporul afară din ţara lui s-a dovedit utilă. Ţara nu are nevoie de viermii competenţi, ci de banii lor.

Aşa că, afară cu voi, la produs! strigară Peştii Palatelor.

Boschetara deveană

onor, popor!  ivanuska  celucrufrumos   adinab   cititordeproza   almanahe  cella  zamfirpop  blogulise   lunapatrata  mesterulmanole   literesicifre  …

8 gânduri despre „Cel mai (ne)fericit dintre popoare

 1. Am avut o intelegere cu zapada: sa stea cat vrem noi, nu Guvernul, si-apoi sa se topeasca, tot un fel de „s-o tuleasca”!:)

  Nicio Putere din lume nu e iubitoare. Nici nu trebuie sa fie; sa aiba masura si bun-simt, sa nu faca jocuri nesanatoase pe spezele celor multi. Apoi: cand o sa pricepem ca Puterea suntem noi?

  Ar fi cazul sa rotim popoarele: azi, romanii merg in POlonia sa traiasca un an, dupa aceea la germani, la norvegieni si tot asa , sa facem niste rocade! Poate ca viitoarele formedeguvernamant vor avea idei nebunesti, indraznete:))

  Asta da rusine: sa-ti taie „fondurile”, sa-ti scurteze macaroana…

  Ai, injerule, ai, ai: faci o pauza politica,
  pt o gura de aer, de poezie? Pls, pls:)

  1. Io ştiu că Puterea suntem noi, da’ Puterea are armele ei, iar mulţi dintre „cei mulţi” 🙂 nu conştientizează că au putere.

   Asta cu rotirea, da, cred că vine tot de la noi, pentru că altfel de ce ne-ar fi dotat divinitatea cu creier?

   Tăierea nu cred că e o decizie…fără fond! Ce-i drept, se papă bani aiurea cam peste tot în UE, da’ ai noştri sunt doctori docenţi în asta!

   Ce să fac! Asta produce creieru’! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s