Publicat în politica

Emil Boc a demisionat. Prima mutare a lui Traian Băsescu

Amânarea discuţiilor cu partidele parlamentare a fost prima mutare a Preşedintelui. Preşedinte care, să nu uităm, rămâne…care este…unde este. Anticipatele nu presupun plecarea lui. Iar el poate să ia cu…mare greutate decizii…dacă asta e în folosul său. A trage de timp va fi noua strategie a lui Traian Băsescu. Asta e una, nu?

A doua întrebare care îmi trece prin minte este următoarea: ce joc mai e şi ăsta? Emil Boc nu a demisionat de capul lui. Asta e clar. Nici nu cred că decizia a fost luată fără a se masca vreo făcătură de-a Cotroceniului. Care o fi? Nu ne va lua mult timp să aflăm. De asemenea, eu nu cred că demonstraţiile şi cererile cetăţenilor din stradă au avut puterea să determine evenimentul din agenda acestei zile. Una e cedarea în chestiunea Raed Arafat, alta e guvernarea. Aş fi naivă să cred că-i doare pe undeva de credibilitatea lor. Nu o mai au de mult şi nu le-a păsat. Mi-e teamă că ni se aruncă veşnicul „balon” pentru a „prepara” ceva care să ne adoarmă pentru alte câteva luni.

Iar timpul trece, contractele se derulează, banii circulă pe rutele plănuite…

Aşadar, presiunea noastră trebuie să continue, acţiunile USL-ului trebuie să fie ferme…Vă rugăm, dragi politicieni din Opoziţie, să fiţi eficienţi! Fără…”timpi morţi”!

Update 13:20:  La 15:30, „soluţia imorală”? Două observaţii: ori Traian Băsescu a intrat în fibrilaţie şi apelează la soluţii chiar „imorale”, ori, după cum spuneam, încearcă să tragă de timp, să ia pulsul. Forţează Traian Băsescu nota încercând să facă o breşă în linia Opoziţiei propunându-le separat vreo „soluţie imorală” preşedinţială?

5 gânduri despre „Emil Boc a demisionat. Prima mutare a lui Traian Băsescu

  1. Tragere de timp…Ne pierdem vremea cu dezbaterea privind numirea lui musiu Ungureanu! Probabil de acea a fost propus…Până să-şi dea demisia – sau nu -, până să fie propus alt şef la spioni – sau nu -, până aia, până aialaltă, om ţine-o tot într-o horă pân’ la primăvară…E care pe care, asta e clar! Ori ei, ori noi! Trebuie să fim mulţi, mulţi, mulţi în stradă şi să susţinem anticipatele! Va fi tot mai greu! Poate se vor deschide şi pungile pentru unii, pentru alţii şi vor renunţa la proteste, mititnguri etc – sau nu -…political guerrilla warfare…

 1. Totul e atat de simplu… a inceput campania electorala si demisia lui Boc este prima masura care aduce voturi. Nici PC-ul, PNL-ul sau PSD-ul nu au inceput inca sa-si faca curatenie in batatura si afiseaza aceeasi maimutoi vechi pe care nu-i mai vrea nimeni. Oricum, credibilitatea personalitatilor lor e zero. Daca nu fac ceva repede, pana la alegerile din noiembrie sau la cele din iulie s-ar putea sa-si piarda mare parte din avansul de acum din sondaje.
  Oricum, ce face acum USL-ul este un joc cu viata noastra a romanilor. Au prins momentul cu nemultumirile oamenilor exprimate in Piata Universitatii si forteaza niste alegeri anticipate intr-un an electoral stiind sigur ca puterea nu va ceda. Prin urmare, noi romanii de rand vom avea parte de un circ politic major in lunile care urmeaza si o tara neguvernata sau neguvernabila.
  Ceea ce a uitat opozitia este ca Traian Basescu este un animal politic extrem de abil care se bazeaza pe exacerbarea crizelor si care iese mereu in avantaj in asemenea cazuri. Pe de alta parte, singurul sau oponet de un calibru politic asemanator este Ion Iliescu care prefera lupta linistita si de durata. Prin urmare, opozitia cade in capcana lui Traian Basescu si lupta exact asa cum vrea presedintele. – Sa nu spuneti ca nu v-am spus.

  1. Deocamdată, asta e „oferta politică”, asta am adus noi pe piaţa politică…Clasa politică este produsul nostru…Nu avem altul aşa că vom încerca să reparăm ce avem până se vor constitui alte formaţiuni politice…curate. Şi până atunci ce să facem? Să stăm cu mâinile în sân? Nu! Vom participa la proteste, vom arăta că nu mai suntem dispuşi să înghiţim orice…Încetul cu încetul, nu mâine, nu poimâine, vom pieri şi noi, da’ şi ei! Ei mai bogaţi sau poate ei târâţi prin procese – e un vis – , noi pe baricadele minimei democraţii. Ajunge! Basta! Bineînţeles, dacă ne vom dezumfla pierderea cea mai mare va fi a noastră…
   La urma urmei, Traian Băsescu nu e singurul animal politic! Nu e un zeu! E un funcţionar ales care îşi dispreţuieşte contribuabilii. Jos Băsescu! După el, potopul? Fie, da’ cu voia noastră!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s