Jurnal de ciumpalacă

fotojurnal cu text

Pentru mine a fost a 4-a zi. După cum am mai spus, am cunoscut o mulţime de oameni, mi-am făcut cunoştinţe noi. Au participat la miting profesori, bibliotecari (chiar şi directorul bibliotecii, acela căruia ani de zile i-am solicitat cărţi la sala de lectură), boschetari (vreo 3), pensionari (mulţi), salariaţi, simpatizanţi ai partidelor şi, în sfârşit, tinerii. Atâtea energii, atâtea individualităţi. În faţa statuii lui Decebal, participanţii la miting, unii dintre ei „veterani” ai acestor zile – printre care mă număr – scandau, în acord deplin, „Jos Băsescu!”, „Jos Guvernul!”, „Noi de-aicea nu plecăm/Nu plecăm acasă/Până nu vom câştiga/libertatea noastră!” (eu le-am propus să înlocuim „libertatea” cu „demnitatea”, nu s-a întîmplat 🙂 ), „Bucureşti, nu uita/ Deva e de partea ta!” şi altele pe care nu le pot scrie aici pentru că mi-ar deveni blogul pornografic. Pot doar sugera că pensionarii doreau să-i facă ceva Elenei 🙂 . După care au zis că „nu se murdăresc ei” cu una ca ea.

Dar să lăsăm imaginile să vorbească

În ultima imagine, doi cetăţeni îşi „exprimă” punctele de vedere pe un ton mai „ridicat” 🙂 . Vladimir Brilinsky, „ultimul dac”  – eu nu am avut impresia că ar fi – l-a întrebat pe cel „bărbos” dacă se simte reprezentat de „tinerii cu eşarfe la gură”. Ceea ce nu ştie domnu’ Brilinsky e faptul că tânărul care a ales să poarte acea eşarfă mi-a spus că nu vrea să fie recunoscut de profesorii care i-au „sfătuit” pe elevi să nu meargă la miting. Dacă acel tânăr trăieşte în această „libertate” cu teama de a se exprima ceva nu funcţionează în această „democraţie”.

Mai multe imagini aici (pt. cei care au cont FB)

Boschetara de Deva

UPDATE: Aţi observat cum se bâlbâie cei de la Putere? 🙂
UPDATE: Cei care aveţi un punct de vedere şi nemulţumiri de exprimat lăsaţi televizoarele şi facebookul şi ieşiţi după-masă în stradă la miting!
 
Reclame

2 gânduri despre „Jurnal de ciumpalacă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s