Romulus LAL

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva organizează în ziua de 16 decembrie 2011, ora 16, în incinta Deva Mall, etajul 3, Salle d’Or, o întâlnire cu scriitorul Romulus LAL care, cu acest prilej, îşi va lansa două romane istorice (Imperialii din Bocşari şi Vlad, fiul lui Vlad) şi placheta de versuri intitulată Vânătoare în deşert. Scriitorul se va întâlni cu cititorii, va purta un dialog cu aceştia şi le va acorda autografe.

Romulus LAL este un nume consacrat în literatura română contemporană, o personalitate care a atras aprecierea criticii literare, dar şi a colegilor săi de breaslă. „Transilvan autentic, continuator inspirat al prestigioşilor: Slavici şi Agârbiceanu, Rebreanu şi Pavel Dan”, cum îl caracterizează succint şi elocvent poetul şi prozatorul Radu Cârneci, Romulus Lal îşi are obârşia în comuna hunedoreană Balşa, satul Vălişoara (Porcurea), într-o viguroasă familie de ţărani români. Liceul Pedagogic din Deva şi Facultatea de Filologie de la Universitatea clujeană îi oferă o bază solidă pentru a deveni dascăl de limba şi literatura română, însă numai după un scurt stagiu de profesorat la Cugir se va dedica definitiv şi cu mare succes profesiei către care dovedeşte chemare şi pasiune, aceea de scriitor.

Cu 50 de ani în urmă a început o strălucită carieră jurnalistică, apoi a activat în lumea cinematografiei româneşti, ca redactor de film şi scenarist (scenariul filmului Cale liberă, în regia lui Nicu Stan). Este autorul a numeroase cărţi de publicistică, romane istorice, proză lirică, povestiri şi versuri pentru copii şi tineret apărute de-a lungul timpului la prestigioase edituri din ţară: Scrisul Românesc, Ion Creangă, Cartea Românească, Eminescu.

Cu deosebită consideraţie,
Director – Manager
Ioan Sebastian Bara
 

Poate azi citesc:   andrei pavel ana clara claudia constantin gheorghe consumatorul vania

Reclame

7 gânduri despre „Romulus LAL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s