Vladimir Volkoff sau scutul împotriva credulităţii

Vremurile o impun! Unul din autorii mei preferaţi este Vladimir Volkoff. Şi una dintre cărţile sale – Tratat de dezinformare – nu lipseşte din meniul ocazional, adică ori de câte ori mă simt ameninţată de informaţii manipulatoare sau de lipsa de respect a celor care imi spun mie, cetăţeanului, că port vina crizei financiare mondiale.

Am chibzuit io politicile economice şi financiare ale lumii sau ale ţării? Am iscălit io vro ţâdulă prin care am permis împrăştierea crăiţarilor din buget tuturor rozătoarelor cu mintea deformată de rapacitate şi de cruzime? Sau ce? Nu se numeşte cruzime exterminarea prin stress, prin lipsa accesului la tratament medical, la educaţie, la hrană, la căldură, la electricitate, la recreere? De la 5 ani la 65 de ani alimentezi găurile negre ale unor instituţii impersonale de care profită cei care au înţeles că legea junglei nu e în junglă ci în societatea cu oameni. Au înţeles şi şi-au dezvoltat structuri de putere pe care să le asmută asupra ta. Iar tu ai avut naivitatea să te încrezi în lege, în reguli, în compasiune, în STAT! Încă te încrezi pentru că de aceea TACI şi permiţi unor nepricepuţi, unor becisnici să te anuleze ca fiinţă, ca om!

Până mai ai viaţă în tine, nu mai fi ignorant, nu le mai da consimţământul! Ei se bazează pe frica ta! Toată arta războiului se bazează pe înşelătorie. Toată „arta” lor se bazează pe înşelătorie!

P.S. Nu-ţi mai risipi forţele certându-te cu nevasta/bărbatu’/vecinu’/soacra! Nu-ţi mai bate copiii, nu-ţi mai măsura forţele cu cei mai slabi decât tine! Ia-i la întrebări pe EI!

Reclame

Un gând despre „Vladimir Volkoff sau scutul împotriva credulităţii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s