Deva – o zi dedicată comemorării Holocaustului

Documentele spun: aproximativ şase milioane de evrei au fost exterminaţi în timpul celui de-al doilea război mondial.

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara organizează la Deva, în ziua de 7 octombrie 2011, la ora 11, în Sala „Liviu Oros” a Casei de Cultură „Drăgan Muntean”, o manifestare comemorativă cu tema „Holocaustul în România”.

„Ca instituţie de cultură a judeţului, Biblioteca „Ovid Densusianu” din Deva dispune de numeroase materiale documentare cu ajutorul cărora poate să aducă la cunoştinţa publicului informaţii considerabile legate de acest capitol extrem de dureros din istoria noastră recentă”, a declarat Ioan Sebastian Bara, directorul Bibliotecii.

„Am considerat că avem datoria să informăm, să explicăm, să educăm publicul şi, cu mijloacele de care dispunem, să contribuim la conturarea unei atitudini civice ferme bazate pe cunoaştere”, a mai spus Sebastian Bara.

Prelegerea dedicată „Holocaustului în România” va fi completată şi de o prezentare în power point, iar la final participanţii, în majoritate elevi ai liceelor devene, vor fi antrenaţi într-un concurs dotat cu premii în cărţi. Pentru a câştiga aceste premii elevii vor trebui să răspundă la 20 de întrebări inspirate de subiectul prelegerii.

în curtea bibliotecii...
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s